Notícies

XX Copa del Món de la FIFA
XX Copa del Món de la FIFA

Brasil acull des de el 12 de juny i fins el dia 13 de juliol la XX Copa del Món de Futbol, anomenada popularment Mundial de Futbol.

És la segona vegada que acull aquest Mundial, la primera va ser el 1950, i això el col·loca com a cinquè país que celebra dues ocasions aquest esdeveniment, després de Mèxic, Itàlia, França i Alemanya.

És la competició més important de futbol i la més representativa del món en la que s'enfronten els equips nacionals membres de la Federació Internacional de Futbol Associació (FIFA)

Aquest campionat es porta a terme cada quatre anys, la primera competició va ser el 1930 i només es va suspendre en dues ocasions, 1942 i 1946, a causa de la Segona Guerra Mundial.

Les rondes de classificació es porten a terme durant els tres anys anteriors a les rondes finals, que s'anomena fase final. En aquesta fase final de la competició participen 32 equips nacionals que competeixen durant quatre setmanes.

Aquesta competició compta cada edició amb una mascota i amb una pilota oficial dissenyada expressament per la ocasió. Enguany són Brazuca i Fuleco

Fa 64 anys, quan es va celebrar el Mundial a Brasil, tot va acabar malament. A Maracaná, davant de 200 000 persones Uruguai va donar la sorpresa i va guanyar el seu segon mundial. Brasil fins i tot es va canviar la samarreta del blanc als colors actuals. La seva hegemonia va començar posteriorment aconseguint la victòria en tres de les següents quatre edicions disputades.

Ara fa 20 anys que es va celebrar l'últim mundial en terres americanes, i la guanyadora davant Itàlia (en un disputat i avorrit partit) va ser Brasil. Es repetirà la història?

Boa sorte!

Vés al prestage ►

11/06/2014 11:54h
Mitjana (0 Vots)