Notícies

Giro d'Itàlia
Giro d'Itàlia

El diumenge 1 de juny ha acabat l'edició 97 del Giro d'Itàlia, amb la victòria del colombià Nairo Quintana, que va tenir un començament de cursa amb caigudes i una infecció pulmonar. Quan va arribar la muntanya, però, Quintana va demostrar ser el més fort i es va fer amb la "maglia rosa"

El palmarès del Giro continua encapçalat, i probablement ho serà per molts anys, per tres grans llegendes del ciclisme que l'han conquerit en 5 ocasions, es tracta d'Alfredo Binda, als anys 1920-30; Fausto Coppi, als anys 1940-50 i Eddy Merckx, a principis dels 1970. És remarcable el fet que Mario Cipollini, un gran sprinter i el corredor que més etapes ha guanyat al Giro, mai va quedar entre els tres primers a la general.

Durant el mes de juny ens trobem en plena temporada ciclista, les dues proves més importants que es celebren properament són el Critérium du Dauphiné i el Tour de Suisse. La Dauphiné, abans Dauphiné Libéré, és tot un clàssic del ciclisme i al seu palmarès figuren tots els cinc vegades campions del Tour de France: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain. Per la seva part el Tour de Suisse està considerada la quarta cursa per etapes del món. En qualsevol cas, són com la preparació o l'escalfament de la gran cita de l'any: El Tour de France.

El Tour de France, que comença d'aquí a un mes, arriba aquest any a les 101 edicions que, com en el cas del Giro en serien més sinó fos pels parèntesis de les Guerres Mundials. L'edició del 2014 comença amb tres etapes a Anglaterra, potser en homenatge als darrers guanyadors Wiggins i Froome, i acabarà com es costum als Champs Elysees de París després de 21 etàpes.

Vés al prestage ►

03/06/2014 13:04h
Mitjana (0 Vots)