Notícies

Gràcia de Mònaco obre Cannes 2014
Gràcia de Mònaco obre Cannes 2014

La producció francesa del director Olivier Dahan Grace de Mònaco serà l'encarregada avui d'obrir la 67ena edició del Festival de Cannes. Protagonitzada per Nicole Kidman, Tim Roth i Frank Langella, la pel•lícula explica la crisi política i econòmica entre França i Mònaco, en la que l'actriu de Hollywood convertida en princesa va tenir un paper destacat.

Amb aquest biòpic, que no entra a concurs, i fins el 25 de Maig, comença doncs una nova ronda de catifa vermella, glamour a dojo, estrelles emergents i consagrades i, sobretot, cinema. Perquè Cannes és sinònim de glamour, però també d'exigència en la selecció a concurs, de pauta en el que serà el cinema menys comercial,  i de descobridor de nous talents.

Fent un repàs a la secció en competició, trobem una bona colla de noms coneguts: Atom Egoyan presenta Captives; Jean Pierre i Luc Dardenne, Deux jours, une nuit; Ken Loach podria acomiadar-se del cinema amb Jimmy's Hall; David Cronemberg presenta Maps to the Stars; el britànic Mike Leigh trenca un silenci d'anys amb Mr Turner; l'actor Tommy Lee Jones encara el debut rere les càmeres amb The Homesman i Michel Hazanavicius, director de l'exitosa The Artist, presenta The Search. Totes aquestes, i alguna més de directors no tant coneguts, intentaran fer-se amb la prestigiosa Palma d'Or que el jurat dirigit per la directora Jane Campion i format per Carole Bouquet, Sofia Coppola, Leila Hatami (la protagonista de Nadar y Simín, una separación), Do-Yeon Jeon, Willem Dafoe, Gael García Bernal, Zhangke Jia i el controvertit director Nicolas Winding Refn, atorgarà el proper dissabte 24.

Però no només de Palmes viu el cineasta: a la secció oficial Un certain regard, que ja atorga prestigi pel sol fet de participar-hi, trobem també noms coneguts, com ara el de Jaime Rosales, que presenta Hermosa juventud; l'actor Ryan Gosling, que s'estrena com a director amb Lost River; i un documental de Wim Wenders sobre el fotògraf brasiler Sebastiao Salgado, La sal de la tierra, que promet ser d'una bellesa prodigiosa.

Fora de competició, les Projeccions Especials i la secció de Curtmetratges tanquen el programa oficial d'aquesta edició, el cartell de la qual ens presenta enguany un jove Marcello Mastroianni, que junt a Federico Fellini, vol retre homenatge al cinema lliure i obert al món.

Com a cloenda del Festival, el dissabte 24 es projectarà el mític spaguetti-western Por un puñado de dólares, per celebrar el 50è aniversari del naixement d'aquest gènere. El director Quentin Tarantino, fervent admirador d'aquest tipus de cinema, serà el mestre de cerimònies.
 

Més informació :

Pàgina oficial del Festival de Cannes 2014

A les biblioteques trobaràs sobre el Festival de Cannes

14/05/2014 12:46h
Mitjana (0 Vots)