Notícies

D'a Festival Internacional de cinema d'autor de Barcelona 2014
D'a Festival Internacional de cinema d'autor de Barcelona 2014

Comença a Barcelona la quarta edició del D'A (Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona), que projectarà pel•lícules del millor cinema independent fet arreu del 25 d'abril al 4 de maig de 2014. Enguany, les seus del Festival seran les sales 1 i 2 dels cinemes Aribau Club, la Filmoteca de Catalunya, el teatre del CCCB i la seu de la SGAE a Catalunya.
El D'A manté les seves seccions habituals: Direccions, amb la millor collita d'autoria contemporània actual, amb la projecció de pel•lícules de difícil visionat en sales comercials; Talents, dedicada a directors nous i emergents; Autoria catalana, amb l'obra de nous directors catalans; Un impuls col•lectiu, comissariada pel crític de cinema Carlos Losilla, que aposta per una nova manera d'explicar històries, on hi té cabuda la no-ficció, l'underground, l'experiment o el posthumor i, finalment, À toute vitesse, una nova mirada a l'adolescència i el trànsit a l'edat adulta, amb l'exposició d'obres totes elles de directors debutants. La secció retrospectiva D'A enguany va dedicada a la figura i l'obra del director quebequès Denis Côté.  
D'entre els films que es projectaran al festival destaquem: Un castell a Itàlia, de Valeria Bruni Tedeschi; Stella cadente, de Lluís Miñarro; La Jalousie, de Philippe Garrel  o 10.000 Km, de Carlos Marques-Marcet.                                                                                        
En aquesta nova edició es pretén, a més, reforçar la programació cinematogràfica amb la presència de directors (com Isaki Lacuesta i Javier Rebollo) i xerrades i tallers oberts a tot el públic (com L'ofici de director davant el repte dels nous temps, amb Chema García Ibarra o Una altra manera de produir, amb Martin Pawley). El Festival es clausurarà amb una projecció molt especial i un petit concert acústic a càrrec del Petit de cal Eril.

El cinema a Barcelona a les biblioteques 

► Ves al prestatge de cinema

25/04/2014 14:40h
Mitjana (0 Vots)