Notícies

Exploracions modernes
Exploracions modernes

Amb els mitjans actuals, l'esperit aventurer que va portar els grans exploradors de fa un segle fins als racons més amagats de les selves tropicals o de les regions polars s'ha convertit en un pur viatge de turisme. O ni tan sols això. Si ara voleu reviure les gestes d'Scott, Amundsen o Shackleton a l'Antàrtida no cal ni que sortiu de casa, només heu d'anar a l'Street view de Google. Aquesta aplicació que ha documentat més de 8 milions de quilòmetres arreu del món ha arribat a l'Antàrtida. D'aquesta manera podeu veure el Cerimonial del Pol Sud, l'Illa dels pingüins o les cabanyes que Scott o Shackleton van fer servir com a base per les seves expedicions.

Si volem recuperar l'època de les grans exploracions potser haurem d'anar més lluny, molt més lluny. A l'espai, a altres planetes, fora del sistema solar i fins i tot de la galàxia. Però com que amb els mitjans actuals no sembla viable ens haurem de conformar amb Personal Space, una aplicació que ens permet explorar l'univers des de l'ordinador.

Basat en els moviments de la Terra i en els moviments propis de les estrelles més properes, el sistema calcula quines instantànies de l'univers haguéssim pogut obtenir en el passat. Només cal triar una data i un lloc del món. Així podeu veure com era el cel del dia i lloc del vostre naixement, el que va veure Napoleó a Waterloo o el que veien els constructors de les piràmides d'Egipte. El programa compta també amb una base de dades amb imatges d'arxiu, que no només permeten admirar la bellesa del cosmos, sinó que aporta informació addicional sobre les constel·lacions, estrelles, nebuloses i galàxies que hi ha en ella.
 

Ves al prestatge d'esports

18/02/2014 09:07h
Mitjana (0 Vots)