Notícies

La gran familia española, favorita pels Goya
La gran familia española, favorita pels Goya

Aquest diumenge se celebra la 28a gala dels Premis Goya, destinats a premiar les millors produccions cinematogràfiques de l'Estat Espanyol. La clara favorita a acaparar forces premis, amb 11 nominacions, és La gran familia española, del director Daniel Sánchez-Arévalo; en segon lloc se situa la comèdia de Alex de la Iglesia, Las brujas de Zugarramurdi, amb 10 nominacions, mentre que també competeixen al guardó com a millor pel·lícula 15 años y un día, La herida, Caníbal i Vivir es facil con los ojos cerrados.

Per primera vegada en la historia dels premis, un actor és doblement nominat per segon any consecutiu: Antonio de la Torre competeix en les categories de Millor Actor de repartiment per La gran familia española, y Millor Actor protagonista per Caníbal. En aquesta categoria lluitarà amb Tito Valverde (15 años y un día), Eduard Fernández (Todas las mujeres) i Javier Cámara (Vivir es fácil con los ojos cerrados).

Les nominacions a Millor Actriu protagonista es reparteixen entre Inma Cuesta (3 bodas de más), Marian Álvarez (La herida), Aura Garrido (Stockholm) y Nora Navas en la producció catalana de Mar Coll Tots volem el millor per a ella.

La ganadora del Gaudí a la millor direcció, Neus Ballús per La Plaga, opta al guardó a la millor direcció debutant. El Goya honorífic d'enguany és per al veterà director i guionista Jaime de Armiñán, autor de clàssics com Mi querida señorita, El amor del capitán Brando, El nido i La hora bruja.

El periodista català Manel Fuentes relleva Eva Hache en la presentació de la gala, que es podrà veure en directe per TVE.
 

07/02/2014 10:52h
Mitjana (0 Vots)