Notícies

Wes Anderson dona el tret de sortida a la 64 Berlinale
Wes Anderson dona el tret de sortida a la 64 Berlinale

La nova pel·lícula del director nord-americà Wes Anderson, El gran Hotel Budapest, va obrir ahir a la tarda la 64ena edició del Festival de Cinema de Berlín. En pre-estrena mundial, aquesta obra coral compta amb la participació de Bill Murray, l'actor fetitxe del director, però també de destacades figures com Ralph Fiennes, Jude Law, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Edward Norton, F. Murray Abraham i Léa Seydoux, entre molts d'altres. El gran Hotel Budapest explica la història del robatori d'una pintura renaixentista d'incalculable valor en un hotel europeu d'entreguerres, de la seva recuperació, i de la lluita entre els membres d'una mateixa família per una gran fortuna, amb els moviments socials de principis del segle XX com a teló de fons.

Més de quatre-centes pel·lícules estan convidades a guanyar els prestigiosos Óssos d'Or i Plata, d'entre les quals podem destacar Aimer, boire et chanter d'Alan Resnais, Boyhood de Richard Linklater, The Monuments Men de George Clooney, la primera part en versió extesa de Nimphomaniac de Lars Von Trier, i No llores, vuela de la directora peruana afincada a Barcelona Claudia Llosa.

El director homenatjat aquest any serà Ken Loach, en paraules del director del Festival, "pel seu profund interès en les persones i els seus destins, alhora que per la seva mirada crítica a la societat en diferents aproximacions cinematogràfiques". La carrera del director britànic, de més de cinquanta anys de durada, inclou títols emblemàtics com Riff-Raff, Lloviendo piedras, Ladybird ladybird, Tierra y Libertad, La cuadrilla, El viento que agita la cebada, En un mundo libre, Buscando a Eric i la penúltima La parte de los ángeles.

07/02/2014 10:01h
Mitjana (0 Vots)