Notícies

Sundance 2014: El cinema independent clou la seva cita anual
Sundance 2014: El cinema independent clou la seva cita anual

 

El cinema independent clou la seva cita anual

El Festival de Sundance, conegut per ser un referent del cinema independent i un segell de qualitat per als premiats, va repartir diumenge els guardons a les millors obres presentades a la última edició.

D'entre aquests cal destacar el Gran Premi del Jurat a la millor pel·lícula de ficció estat-unidenca, que també va guanyar el Premi del Públic en la mateixa categoria, i que va recaure en la cinta Whiplash, escrita i dirigida per Damien Chazelle. El film explica la instrucció d'un jove baterista que persegueix la perfecció a qualsevol preu, fins i tot el de la seva pròpia humanitat.

El Gran Premi del Jurat al millor documental del país va ser per a Rich Hill, un retrat d'una ciutat rural americana on una colla de nens s'hauran d'enfrontar a eleccions difícils, mentre somien amb un futur ple de possibilitats. La mateixa categoria per a la millor produció internacional va recaure en Return to Homs, una producció siriana-alemanya que explica el conflicte centrant-se en el porter de la selecció nacional de futbol.

Finalment, el Gran Premi del Jurat a la millor pel·lícula de ficció internacional va ser per Matar a un hombre, del xilè Alejandro Fernandez Almendras. La història explica com el fill d'un treballador gairebé mor a trets d'un delinqüent, i de la venjança que es desencadenarà quan la sentència que rebi per aquest fet sigui mínima.

Aquestes i altres pel·lícules farciran els circuits de cinema menys comercials del nostre país, tal i com des de fa trenta anys passa amb els premis que atorga el festival creat per l'actor Robert Redford, i que es desenvolupa entre un paisatge idíl·lic de neu i muntanyes a la ciutat de Park City, Utah.

29/01/2014 15:12h
Mitjana (0 Vots)