Notícies

Campionat d'Espanya de Múixing sobre terra.
Campionat d'Espanya de Múixing sobre terra.

Els propers 30 de novembre i 1 de desembre es disputa a A Estrada, Galícia el Campionat d'Espanya de Múixing Terra. Entre els participants cal destacar el múixer català Lázaro Martínez, que recentment ha assolit la primera posició a la competició de vehicle amb vuit gossos nòrdics al Campionat del Món de Múixing sobre terra celebrat a Falze di Piave, Itàlia.

El múixing és tant un esport com una forma de transport que consisteix en lliscar fent servir un trineu amb rodes o esquís, i utilitzant un o més gossos de tir. El múixing és un esport practicat arreu del món, però principalment a Amèrica del Nord i al nord d'Europa. Fins l'any 2012 la competició més important de múixing a l'Estat espanyol era la Pirena, una travessia de 15 dies pels Pirineus catalans, aragonesos i francesos.

Al campionat d'Espanya sobre terra hi haurà proves per infants, dones i homes amb vehicles de tres o quatre rodes i dos, quatre, sis o vuit gossos. També hi haurà competició amb patins o bicicleta amb un o dos gossos i proves de canicross, on els participants corren lligats a un gos amb un arnès. Si el canicross és amb neu, els corredors fan servir raquetes de neu.
 

Ves al prestatge d'Esports ►

27/11/2013 09:44h
Mitjana (0 Vots)