Notícies

85 anys de Mickey Mouse
85 anys de Mickey Mouse

El 18 de novembre de 1928, ara fa 85 anys, debutava al cinema el ratolí més famós de la pantalla, Mickey Mouse, amb el primer curtmetratge sonor de dibuixos animats "Steamboat Willie"

Va ser batejat inicialment com a Mortimer però la dona de Walt Disney, Lilly, li va suggerir de canviar-lo per un nom més familiar, Mickey. Des d'aleshores, s'ha convertit en un personatge imprescindible de l'imperi Disney. El 1932 l'Acadèmia de Hollywood premiava Disney amb un Oscar honorífic per la seva creació. El 1940 va realitzar el film Fantasia que va resultar ser una gran innovació per a l'època a causa de les tècniques d'animació que es van emprar.

Ara, per celebrar els seus 85 anys, Mickey Mouse torna al cinema amb el curtmetratge Get a horse, que s'estrenarà als cinemes el 29 de novembre i que es projectarà abans de la pel·lícula "Frozen, el regne del gel"

Tant per l'argument com per l'estètica, "Get a horse" recorda el primer curt de Mickey, "Steamboat Willie" Es presenta com un diàleg entre passat i present i barreja color i blanc i negre, dibuix a mà i gràfics d'ordinador. A més, compta amb la veu original de Walt Disney, el primer que va posar veu al mític rosegador, gràcies a la unió de talls de veu procedents d'altres pel·lícules.

"Get a horse" ha estat preseleccionada per als Oscars en la categoria de curt d'animació i explica com Mickey, la seva inseparable Minnie i els seus amics Horace i Clarabelle es diverteixen dalt un carro de fenc, fins que Peg-Leg Pete es presenta per treure'ls de la carretera.

Des de 1978 Mickey Mouse compta amb la seva pròpia estrella al passeig de la Fama.

 

 

19/11/2013 14:30h
Mitjana (0 Vots)