Notícies

El meu primer festival
El meu primer festival

 

El 16 de novembre comença la sisena edició d'El Meu Primer Festival, un festival internacional de cinema infantil on els nens i les nenes d'entre 2 i 12 anys són els veritables protagonistes, i que vol  contribuir a la difusió d'un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d'arreu del món i de tots els temps, amb l'objectiu d'entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l'esperit crític.

El Meu Primer Festival es fa a Barcelona, en diferents seus: Cines Verdi, Cinemes Girona, CCCB, Institut Francès i la Filmoteca de Catalunya. Les seccions dels festival estan pensades per poder abraçar tot el públic infantil, i cada àmbit temàtic indica a quina franja d'edat va dirigit.

La Competició internacional compta amb 22 treballs de tot el món, seleccionats d'entre els més de 200 rebuts, programats en dues parts segons l'edat recomanada (+5 anys i +7 anys). S'hi inclouen curtmetratges animats en diferents formats que conformen un programa d'històries tendres i boniques; creacions d'allò més sorprenents i imaginatives dels últims 2 anys.

El Cine + menuts, és la secció dirigida als més petits (a partir de 2 anys) que vulguin gaudir d'una primera experiència cinematogràfica, on a més de visionar diferents projeccions descobriran la màgia del cinema en pantalla gran.

Els nens podran conèixer altres cultures a través de la secció Finestra al món, on es projecten pel·lícules de diferents llocs del planeta que ens ajuden a descobrir una mica més el món: altres maneres de viure, altres èpoques, altres realitats. Perquè el cinema també és una oportunitat per endinsar-nos en altres universos i aprendre un munt de coses!

Més enllà del reconegut anime japonès, que arriba a casa nostra en múltiples formats, existeix una animació japonesa d'autor, de caràcter més independent i que destaca per la seva força visual i la seva originalitat tècnica i narrativa. En la secció Animació japonesa, es recullen curtmetratges pensats per a nens i nenes que vulguin gaudir d'històries tendres i fascinants que faran volar la seva imaginació trencant tota mena de barreres. Podran conèixer alguns treballs d'autors de prestigi com Osamu Tezuka o Koji Yamamura, combinats amb els de joves com Ishida Hiroyasu o Yuta Sukegawa. Aquests films destaquen per la seva extrema sensibilitat i tendresa a l'hora d'explicar històries.

Una de les apostes de més èxit d'El Meu Primer Festival ha estat des de fa tres anys la col·laboració amb el Festival de Cinema Independent de Catalunya, L'Alternativa, amb qui compartim la secció més experimental de la mostra, Petits experiments, que inclou un programa de combinat de curts (de 5 a 8 anys) i un altre dedicat a grans mestres de l'animació de tots els temps (de 7 a 11 anys).

La secció de Cinema de tots els temps, proposa fer un salt en el temps i redescobrir, amb els nens i nenes, unes obres i uns autors que han marcat una època o un estil de fer cinema. Des del cinema mut còmic de directors com Chaplin i Keaton, a clàssics de dibuixos animats com El rey León, passant per un combinat de simfonies nadalenques de mítiques productores americanes dels anys 1930 i 40.

Per últim, el Festival compta amb activitats complementàries que faran sentir als nens i nenes protagonistes del món del cinema. Podran des de fer una pel·lícula amb Maya Yonesho, participar en un taller d'stop-motion, fins a fer de jurat crític, valorant i opinant sobre els treballs projectats.

 

14/11/2013 10:14h
Mitjana (0 Vots)