Notícies

Nova edició del In-edit, el Festival Internacional de Cinema Documental Musical de Barcelona
Nova edició del In-edit, el Festival Internacional de Cinema Documental Musical de Barcelona

Del 24 d'octubre i fins el 3 de novembre se celebra a Barcelona l'onzena edició del festival de cinema documental musical In-edit.

El certamen català s'ha anat consolidant amb el temps. Si bé en els seus inicis s'adreçava només a melòmans, amb el pas dels anys els barcelonins l'han anat introduint en la seva agenda cultural, i l'any passat es va arribar a la xifra de més de 30.000 espectadors. Aquest èxit ha fet que els organitzadors hagin fet un salt i com a novetat ara el festival es podrà veure també en sales de cinema de Madrid, Bilbao i Pamplona.

L'onzena edició comença amb ‘Muscle Shoals', un documental que viatja als mítics estudis d'Alabama on es van enregistrar algunes de les cançons més importants del soul i el rock. També destaca ‘A band called Death', la història d'una banda de punk abans del punk o '20 feet from stardom' sobre les coristes de les bandes.

També es podran veure documentals sobre l'escena musical espanyola i catalana com ara ‘Bustamante Perkins', dedicat al músic valencià, ‘No More Tour' sobre la darrera gira de Fermín Muguruza, i documentals sobre Peret, la Pegatina o Toti Soler entre altres.

Aquest any el festival homenatja Dick Fontaine i Les Blank. El primer, director i productor anglès, ha signat més de quaranta títols treballant sempre per eixamplar els límits del gènere documental. El segon és una icona del cinema documental independent nord-americà que va morir el 7 d'abril.

Més de 50 documentals es projectaran del 24 d'octubre al 3 de novembre als cinemes Aribau de Barcelona.

Ves al prestatge de Cinema ►

Ves al prestatge de Música ►

24/10/2013 10:20h
Mitjana (0 Vots)