Notícies

Palmarès Sitges 2013
Palmarès Sitges 2013

El passat dissabte es van donar a conèixer els premis atorgats pel jurat de la Secció Oficial Fantàstic Competició de la 46a edició del Festival de Sitges, format per Fede Álvarez, Aina Clotet, Christian Hallman, Marcelo Panozzo i Miguel Ángel Vivas.

Borgman, d'Alex van Warmerdam, ha estat el film guanyador en una edició que ha premiat produccions molt diverses.

La millor direcció se l'enduen Navot Papushado i Aharon Keshales per la pel·lícula Big Bad Wolves i la millor fotografia Larry Smith per Only God Forgives.

La millor interpretació femenina és per Juno Temple a Magic Magic i la masculina a Andy Lau per Blind Detective. El premi al millor guió se l'enduu James Ward Byrkit per Coherence i els efectes especials distingits són els d'Afflicted, de Cliff Prowse i Derek Lee.

D'altra banda el film Only Lovers Left Alive de Jim Jarmusch ha rebut un premi especial del jurat i Jodorowsky's Dune de Frank Pavich, una menció especial. Aquest film també ha rebut el premi del públic i el premi de la crítica ha anat a parar a la pel·lícula The Congress, d'Ari Folman, i, com a millor director novell, a Shane Carruth per Upstream Color.

Finlament, el jurat Carnet Jove format per Carles Carvajal (president), Vanessa Leiva, Victor Parkas i Marc Tortosa ha decidit atorgar el premi a la millor pel·lícula oficial Fantàstic a Coherence, de James Ward Byrkit i el premi a la millor pel·lícula de la Secció Midnight X-Treme a 100 Bloody Acres, dels germans Colin i Cameron Cairnes.

El Festival ha tornat a gaudir d'un gran èxit de públic, malgrat les retallades que ha patit en el seu pressupost, i es va acomiadar fins l'any vinent amb les tradicionals maratons de diumenge. Enguany, amb la novetat d'una marató en 3D al Cinema Retiro i un programa especial matinal adreçats a famílies al Cinema Prado.

  • Tràiler del film guanyador del Festival de Sitges 2013


Ves al prestatge de Cinema ►

22/10/2013 10:17h
Mitjana (0 Vots)