Notícies

L’Institut del Teatre rep el llegat de l’actriu Rosa Novell
L’Institut del Teatre rep el llegat de l’actriu Rosa Novell

Autor: Foto: Òscar Guiralt / Diputació de Barcelona

Des del passat 30 de gener podem accedir al llegat de l’actriu Rosa Novell, que ens va deixar l’any 2015, al Museu d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre de Barcelona.

El fons de l’actriu és divers ja que guardava tota la documentació de tots els muntatges. Les trenta-sis caixes que el conformen  contenen   programes de mà, albarans, factures, fotografies, les llibretes on es preparava les actuacions, guions, anotacions de direcció, documents més personals com la seva carta astral, anotacions que feia abans de les funcions, cartells i diversos premis, entre els que destaquen la Creu Sant Jordi,  l’any  2007, dos Premis Butaca (20a edició 2014 premi Honorífic Anna Lizarran i 6a edició 2000, premi a la millor actriu de teatre). 

D’entre el material donat es troba l’única obra de teatre “Restauració” i l’adaptació teatral de la novel·la “Sin noticias de Gurb”, del seu marit, l’escriptor Eduardo Mendoza.

A l’acte de donació van assistir els seus germans, Francesc ( Queco) i Eulàlia Novell, representants institucionals i  personalitats  del món del teatre entre elles l’escenògraf Ramón Ivars, qui va fer la donació de dos vestits de l’actriu. 

 

Vés al prestatge d'arts escèniques ►

02/02/2017 11:00h
Mitjana (0 Vots)