Neix l'Aula de cinema, col·laboració entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'ESCAC
Neix l'Aula de cinema, col·laboració entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'ESCAC

Amb el propòsit d'apropar el públic al procés de creació cinematogràfica, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i l'Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) posen en marxa el projecte Aula de cinema, que, en aquests inicis, oferirà un cicle de conferències a diverses biblioteques de la demarcació de Barcelona.

Les primeres biblioteques participants són: Pau Vila de Molins de Rei; l'Ateneu d'Esparreguera; Josep Soler Vidal de Gavà; Biblioteques de Vilanova i la Geltrú; Mira-sol-Marta Pessarrodona de Sant Cugat del Vallès; Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet; Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes; i Xavier Benguerel i Sant Gervasi-Joan Maragall, totes dues de Barcelona. Les conferències que impartiran aquestes biblioteques són Oficis del cinema (on es fa una visió general dels diferents professionals que intervenen en el rodatge d'una pel·lícula), Anàlisi cinematogràfica, Primeras partes siempre fueron buenas (amb primers curtmetratges de directors avui consagrats) i Art i cinema (al voltant de pel·lícules sobre artistes plàstics).

El projecte vol difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l'accés universal a la cultura i donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Calendari de les conferències (1r semestre):

26 d'abril: Primeras partes siempre fueron buenas, Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet

4 de maig: Oficis del cinema, Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes         

19 de maig: Anàlisi cinematogràfica, Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú

30 de maig: Oficis del cinema, Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera

2 de juny: Primeras partes siempre fueron buenas, Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova  i la Geltrú

13 de juny: Primeras partes siempre fueron buenas, Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera      

Totes les xerrades seran a les 18.30h

05/04/2016 16:11h