Llegeix l'entrevista a Víctor del Árbol
Llegeix l'entrevista a Víctor del Árbol

Sabies que l’escriptor Víctor del Árbol un cop a l'any se’n va una setmana sencera a les cel·les que hi ha al Monestir de Montserrat a escriure? Descobreix-ho a les respostes que ha donat a les preguntes que ens heu fet arribar a través de l’espai de les Entrevistes Virtuals.

Víctor del Árbol (Barcelona, 1968) va ser mosso d'esquadra des de 1992 fins a 2012. Va cursar estudis d'Història a la Universitat de Barcelona i va col·laborar com a locutor al programa radiofònic de realitat social “Catalunya sense barreres” (Ràdio Estel, ONCE). És autor de les novel·les El peso de los muertos (Editorial Castalia), Premio  Tiflos de Novela 2006;  El abismo de los sueños (inèdita, finalista del XIII Premi Fernando Lara 2008) i La tristeza del samurai (Editorial Alrevés, Prix du Polar Européen 2012), traduïda a una desena d'idiomes i bestseller a França. Les seves últimes obres són  Respirar por la herida  (Editorial Alrevés, finalista en el Festival Internacional de Cinema Negre de Beaune 2014 a la millor novel·la estrangera), Un millón de gotas (Edicions Destino, guanyadora el 2015 del Grand Prix de Littérature Policière) i La víspera de casi todo (Premio Nadal de Novel·la 2016). La seva darrera novel·la és Por encima de la lluvia. L'agost de 2017, el govern francès nomena Víctor del Árbol cavaller de les Lletres i les Arts.

Les entrevistes virtuals volen fomentar la lectura i complementar l'oferta dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

18/12/2017 12:09h