VI Fira de l'oli vera i mercat del pa artesà de Bigues i Riells
VI Fira de l'oli vera i mercat del pa artesà de Bigues i Riells

El proper dissabte, 27 de gener, es celebra a Bigues i Riells la VI Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el 4rt Mercat del pa, que podreu visitar de les 10 a les 15 hores a la Plaça del Trull de Can Sapera i aquest any incorpora, com a novetat, l’organització del primer concurs d’allioli.

La fira té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la fira, que organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà, entre altres coses, comprar oli de productors de la comarca, fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

Els visitants que vingui a la fira, també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest, participar al taller de com elaborar sabó amb oli reciclat, també es podrà gaudir amb el show cooking que realitzarà l’Associació Gastronòmica CuinaVO on ens proposaran diferents receptes que es poden elaborar amb aquesta varietat d’oli.

Durant tot el matí els visitants també podran fer un bon esmorzar casolà i els més petits podran gaudir amb el taller de JumpingGay, una argila molt fàcil de modelar, on faran figures que un cop seques, se les podran empotar.

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, així com també informació sobre quines són farines de varietats més antigues, de proximitat i respectuoses amb el medi ambient i que ajuden a millorar la nostra salud.

27/01/2018 12:45h