Jornades Gastronòmiques de la maduixa del Maresme
Jornades Gastronòmiques de la maduixa del Maresme

Arriba la temporada de maduixes del Maresme amb les jornades gastronòmiques i la Festa Alicia’t.

Cada vegada que ens mengem una maduixa no ens estem menjant un fruit, sinó centenars, tants com granets podem veure a la superfície. El que ens cruspim és en realitat un eixamplament de la base de la flor sobre la qual trobem els fruits diminuts. És un fruit que es caracteritza per un color vermell intens, pel qual és símbol de sensualitat i passió, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i una agradable aroma.

Comença la temporada de la maduixa, i el Consorci de Turisme del Maresme, amb la col·laboració del Consell Comarcal a través del programa "Productes de la terra-Maresme", impulsa les jornades gastronòmiques, en les quals, del 29 d'abril al 5 de juny una cinquantena de restaurants, pastisseries i altres establiments oferiran plats i postres amb la maduixa com a protagonista.

Aprofitant l'inici de les jornades, es promocionaran els productes del Maresme a la Festa Alicia't d'aquest cap de setmana a la Fundació Alicia de Sant Fruitós del Bages, on productors de la Xarxa de Productes de la Terra i el restaurant masnoví Tresmacarrons, amb una estrella Michelin, col·laboraran amb la venda de productes de proximitat maresmencs i celebrant un show cooking. La festa promou la gastronomia des les comarques de Barcelona, amb xerrades, tallers, i altres activitats de dinamització. Els productors que assistiran a la fira són, entre d’altres, Pep Marpons (Arenys de Munt), Distribuïdors Martorí amb formatges Can Pujol, i Melmelària (Tiana).

I per acabar, varies propostes i receptes per gaudir de les maduixes de manera original. Receptes by CUINA

Vols saber les propietats nutricionals de la maduixa? Al prestatge virtual de Salut hi trobareu tota la informació.

 

28/04/2017 15:17h