Serielizados Fest 2017
Serielizados Fest 2017

Bastards gelats

La primera jornada del Serializados Fest 2017 que se celebrava al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va començar amb un regal dolç pels assistents. La mà de Jamie Lannister, en forma de gelat de taronja sanguina i mango, va servir per acompanyar la projecció del capítol “La batalla dels bastards” de la sisena temporada de l’exitosa Joc de Trons.

Com ja és sabut, el novè capítol de cada temporada d’aquesta sèrie es caracteritza pel vessament incontrolat de sang i vísceres, i aquest no va ser una excepció. La batalla que John Snow, com a bastard de la casa Stark, i Ramsay Bolton lliuren, són vint-i-cinc minuts de carnisseria desmesurada amb centenars o milers de morts pels dos bàndols, alguns de tan il·lustres com Rickon Stark i el gegant Wun Wun. Veure-la en pantalla gran tot queixalant el gelat creat pel Rocambolesc de Jordi Roca, i comprovar com l’interior era tan vermell com la sang que tenyia la pantalla, és una d’aquelles experiències que no tenen preu.

The last laugh

A l’Auditori del CCCB es va presentar el documental “The last laugh”, que parteix d’una premissa ben incòmoda: és lícit fer humor de l’Holocaust? Els còmics Mel Brooks, Louie CK i Sarah Silverman, entre d’altres, donen el seu punt de vista; però també supervivents d’Auschwitz, que revelen que, fins i tot en l’horror del camp, eren capaços de trobar moments còmics.

 

 

 

 

Es constata al llarg del documental que és impossible fer humor de l’holocaust en sí, però un altre tema és fer humor a partir dels protagonistes; és evident que es poden ridiculitzar els nazis, però, perquè no els supervivents? Un dels acudits que se sent al documental explica com una parella jueva fan un tour pel camp d’Auschwitz. El marit fa enfadar la dona, que durant tota la visita no li dirigeix la paraula; al final d’aquesta li diu que té raó ella i que ell estava equivocat, al que ella respon “Ara tinc raó, ara que ja m’has arruïnat Auschwitz?”.

Humor basat en fets reals

Amb el mateix eix temàtic, una taula rodona formada pel guionista Lluís Arcarazo (Nit i Dia), el periodista i escriptor Marc Lobato, i Marc González de la Varga, coautor i director de ‘El niño de la tele’, van debatre sobre realitat i ficció, tot preguntant-se què ens fa riure, per què riem de la tragèdia de l’altre i per què utilitzem l’humor per enfrontar-nos a ella.

25/04/2017 09:58h