Guies de lectura

El menú infantil

El menú infantil

Els infants posseeixen una imaginació capaç de transformar la realitat. Per a ells  no és sorprenent veure com plouen mandonguilles del cel o que uns estranys monstres preparin deliciosos pastissos cada nit. Viuen en un món on les princeses dels contes cuinen per als  dracs i els vegetals tenen sentiments. És el món dels aliments on tot és possible. Aquest és un recull de llibres plens de menjars, imaginació i colors. Pensat perquè els nens i, els pares també, descobreixin (o redescobreixin!) que menjar és divertit. Tot ben acompanyat de poesies i cançons per amanir-ho millor!

Data de creació: 28/04/2016

Última actualització: 17/09/2018

Visca la xocolata!


 Chocolate
Chocolate
Chaves, Marta  
Barcelona : Destino, 2014

Un viatge emocionant per la història del cacau en forma de conte. La protagonista, Dorotea, entra a la botiga La Trufa Golosa on descobrirà de la mà de la seva propietària la Señora Menta com s'obté la xocolata.

Les il·lustracions, plenes de color i de detalls, conviden a fer un viatge imaginari per altres llocs i altres èpoques.

Marta Chaves escriptora i il·lustradora guanya amb aquest llibre el Premio Destino Infantil Apel·les Mestre 2013. Recomanat a famílies amb nens i nenes a partir de 5/6 anys.

 

 Amanda Xocolata
Amanda Xocolata
Friot, Bernard , Herbauts, Anne  
Barcelona : Baula, 2005

L'Amanda Praliné-Carlota decideix no tornar a menjar xocolata mai més. Però, ai, quan li diu al seu pare, el gran mestre xocolater Nicolau Feliu Fontseca! Aquest no se'n sap avenir, quina desesperació. La seva filla, a qui tant estima, està farta de bombons, trufes, pastissets... I ara diu que només vol verdures, fruita, peix, llegums, formatges...

Una divertida història que ofereix tres dolços finals, perquè trieu el que més us agradi. Un conte ideal per a lectors de 6-7 anys que ja busquen major complexitat.

 Castor pastisser
Castor pastisser
Klinting, Lars  
Barcelona : Zendrera Zariquiey, 1996

En Castor fa un pastís d'aniversari  amb el seu amic Frip.

Un conte amb text senzill, adreçat a nens i nenes a partir de 6/7 anys, i amb unes il·lustracions realistes i càlides.

Si voleu compartir-lo amb els vostres fills/es només cal que el busqueu i, si us engresqueu, podeu fer el pastís que ens proposa el nostre amic Castor al final del llibre.

 Xocolata de taronja amarga
Xocolata de taronja amarga
Manso, Anna , Guillén, Ana  
Barcelona : Cruïlla, 2005

Xocolata de taronja amarga és una història trepidant que combina extraterrestres, aventures i xocolata, molta xocolata. Ja que aquesta és el detonant perquè un parell d'extraterrestres que voltaven per la galàxia trobin un motiu per baixar a la Terra i descobrir que d'on ve aquella olor tan i tan bona que no els deixar pensar en res més. I a partir d'aquí tot és converteix en una gran aventura.

 

 A la cuina, de nit
A la cuina, de nit
Sendak, Maurice  
Pontevedra : Kalandraka, 2014

A la cuina, de nit és un clàssic de 1970 en el qual Maurice Sendak evoca records de la seva infantesa, quan va llegir l'eslògan d'una pastisseria que deia "Mentre tu dorms, nosaltres fornegem". Arran d'aquesta anècdota l'autor construeix la història d'un nen,  en Quel, que es desperta a mitja nit a causa d'uns sorolls, cau i aterra dins la massa d'una coca que elaboren uns estranys cuiners.

Es tracta d'un àlbum il·lustrat per el mateix autor amb tinta, ploma i aquarel·les, amb dibuixos de gran qualitat i plens de detalls. Un llibre preciós, únic i singular.

El conte està escrit en vers, i la traducció va a càrrec d'en Miquel Desclot.

No us perdeu aquesta joia de la literatura infantil.

Especialment recomanat per compartir la lectura ja que ofereix moltes oportunitats d'interacció.

Torna a l'inici