Guies de lectura

Alimentació infantil

Alimentació infantil

Una bona alimentació és important a qualsevol edat però en les primeres etapes de la vida esdevé fonamental. Una nutrició variada que inclogui vitamines, fibra i  tot tipus de nutrients ajuda a un bon desenvolupament físic i mental de l'infant, alhora que, enforteix el seu sistema immunològic davant les agressions externes.

 

Aquesta selecció de títols sobre el tema intenta cobrir un ampli ventall d'edats, dels primers mesos de vida fins a l'adolescència, destacant els llibres més actuals disponibles a la XBM. Els temes prou rellevants, com són la creació d'uns hàbits alimentaris saludables o la dificultat per menjar d'alguns nens, disposen d'un apartat específic. En tot moment, s'ha intentat triar aquells títols escrits per professionals de la matèria.

 

Esperem que aquesta guia sigui del vostre interès.

 

Data de creació: 15/06/2015

Última actualització: 16/10/2019

Alimentació natural

 Alimentación sana para niños
Alimentación sana para niños
Walker, W. Allan  
Barcelona : Paidós, 2011

Aquest llibre orienta sobre quina és la millor alimentació pels nens de totes les edats. Ofereix receptes i consells perquè l'alimentació sana no es converteixi en un tema difícil. Destaca també que des de ben petits els infants afrontin de la millor manera els aspectes més emocionals de l'alimentació.

 Alimentación y salud integral para niños
Alimentación y salud integral para niños
Castellotti, Clara  
Madrid : Dilema, 2010

La naturòpata Clara Castellotti ens informa en aquest llibre de com pot influir en el desenvolupament i creixement dels nens i adolescents duu una dieta sana, equilibrada i rica en tot tipus de nutrients, incidint en la importància d'aquesta en la seva salut física i psíquica.  A més, ens fa reflexionar sobre la qualitat dels aliments que mengem i d'on provenen i de si realment encara conserven tots els nutrients (refinats, lights, no biològics...).  

 Bebés bio
Bebés bio
Berger, Sioux  
Castellón : Ellago, 2010

Siox Berger ens ajuda en aquest llibre a preparar pas a pas i d'una manera senzilla l'arribada d'un nou nadó a la família des de l'embaràs fins els seus primers passos. En aquesta guia trobarem informació bàsica des de com preparar la casa per crear un ambient sa, com transmetre hàbits alimentaris saludables o com realitzar massatges per a millorar el descans del nostre nadó. A més, també inclou un ampli recull de receptes bio, variades i fàcils de preparar.  

 La Filomena els fogons remena
La Filomena els fogons remena
Llargués, Josefina  
Valls : Cossetània, 2007

Ofereix receptes senzilles, elaborades amb ingredients naturals, basades en una dieta ovolactovegetariana, amb idees alternatives al consum excessiu de proteïna animal, pastisseria industrial, greixos saturats i cereals refinats amb l'objectiu de fomentar el consum d'aliments rics en nutrients.

Torna a l'inici