Guies de lectura

Cinema i món laboral

Cinema i món laboral

Per trobar els orígens de la relació entre el cinema i el món laboral ens hem de remuntar a l'any 1895 a la primera pel·lícula muda que es va projectar comercialment amb públic. ‘La sortie des usines Lumière' (La sortida dels obrers de la fàbrica), dirigida pels germans Lumière, donava el tret de sortida a la temàtica de l'univers laboral que sempre ha estat molt present en el setè art.

També et pot interessar:

Dones treballadores al cinema

Data de creació: 07/03/2019

Última actualització: 19/02/2020

La identitat de l’individu a la feina

 Azul oscuro casi negro
Azul oscuro casi negro
Sánchez Arévalo, Daniel , Gutiérrez, Quim , Etura, Marta , Torre, Antonio de la  
Madrid : Sogepaq, DL 2006

Jorge ha heretat la feina del seu pare després que aquest patís un infart cerebral. Amb el pas dels anys, tot i esforçar-se per fer bé la seva feina, tenir cura del seu pare i estudiar una carrera, comença a obstinar-se a canviar de feina.

 Ejecutivo ejecutor
Ejecutivo ejecutor
Caine, Michael , MacGovern, Elizabeth , Riegert, Peter , Egleson, Jan  
Barcelona : Manga, cop. 2001

Graham Marshall, un publicista que mai ha conegut el fracàs, queda relegat a un segon pla quan la seva empresa s'informatitza. Confós i frenètic, llança a les vies del metro a un captaire que li molesta. Com la policia considera el fet com un suïcidi, Graham es convenç que l'únic camí per aconseguir l'èxit és el crim.

 El Capital
El Capital
Costa-Gavras, Konstantinos , Elmaleh, Gad , Byrne, Gabriel  
Barcelona : Savor, DL 2013

Marc Tourneil, cínic empleat de banca, comença un ascens pel poder fins a convertir-se en una de les persones més poderoses i influents del seu país, just quan el seu sector viu una de les crisis més devastadores de tots els temps.

Disponible a eFilm

 El Método
El Método
Piñeyro, Marcelo , Noriega, Eduardo , Nimri, Najwa , Fernández, Eduard  
[S.l.] : On Pictures, DL 2005

Set aspirants a una feina d'alt executiu es presenten a una prova de selecció de personal per a una empresa multinacional. Entre ells, les personalitats molt diferents: el triomfador, l'agressiu, el crític i l'indecís. Després d'un laberint de formularis, acreditacions i altres burocràcia empresarial, els set participants es troben junts en una freda sala a la que els ha conduït una secretària, esperant que comenci el procés de selecció. Des d'aquest instant, i en un clima de tensa competitivitat, la inseguretat dels participants es convertirà en por i dubtes i aquests al seu torn en un estat de paranoia general. Després de presentar amb recel els uns als altres, es preguntaran si estan sent observats per càmeres o per què la companyia ha infiltrat un psicòleg entre ells que els està ja examinant.

Disponible a eFilm

 En busca de la felicidad
En busca de la felicidad
Smith, Will , Newton, Thandie , Smith, Jaden , Muccino, Gabriele  
Madrid : Sony, DL 2007

Any 1981. Chris Gardner és un venedor d'escàners mèdics per mesurar la densitat òssia dels pacients i la seva dona dobla torns de feina per sostenir la família incloent al seu jove fill, Christopher. Atesa la seva difícil vida, Chris té la desesperada inspiració de fer unes pràctiques no pagades a una prestigiosa corredoria de borsa, amb l'esperança de finalitzar els seus estudis amb un treball prometedor. Però aquesta és la causa que la seva dona l'abandoni. Aviat Chris es veurà obligat a abandonar el pis on viuen per no tenir recursos econòmics i a viure al carrer amb el seu fill.

Disponible a eFilm

 In good company
In good company
Weitz, Paul , Quaid, Dennis , Johansson, Scarlett , Grace, Topher  
Madrid : Paramount, 2005

Dan Foreman, un feliç pare de família de 51 anys, dirigeix ​​la publicitat de la revista Sports America. Tothom l'estima i no es pot dir que la vida li hagi anat malament. Però tot canvia quan apareix Carter Duryea, un jove divorciat de 26 anys, inexpert encara i amb un prometedor futur professional.

 La Clase obrera va al paraíso
La Clase obrera va al paraíso
Petri, Elio, , Volonté, Gian Maria, , Melato, Mariangela, , Pernice, Gino,  
[S.l. ] : Regia, DL 2010

Lulù Massa és un obrer model, estajanovista, fins que un accident de treball en que perd un dit el convertirà en crític i revolucionari sindicalista.

Torna a l'inici