Guies de lectura

Cinema i món laboral

Cinema i món laboral

Per trobar els orígens de la relació entre el cinema i el món laboral ens hem de remuntar a l'any 1895 a la primera pel·lícula muda que es va projectar comercialment amb públic. ‘La sortie des usines Lumière' (La sortida dels obrers de la fàbrica), dirigida pels germans Lumière, donava el tret de sortida a la temàtica de l'univers laboral que sempre ha estat molt present en el setè art.

També et pot interessar:

Dones treballadores al cinema

Data de creació: 07/03/2019

Última actualització: 19/02/2020

La feina és alienant

 El Compromiso
El Compromiso
Douglas, Kirk , Dunaway, Faye , Kerr, Deborah , Kazan, Elia  
[S.l.] : Warner Bros., cop. 2008

Eddie Anderson és un executiu d'una empresa publicitària que torna a casa després d'un intent de suïcidi. Eddie intentarà acabar amb la farsa en què s'ha convertit la seva vida recuperant la seva relació amb la seva secretària, Gwen, i recolzant al seu pare moribund malgrat l'oposició de la seva família. Mentrestant, la seva dona intentarà recloure'l en un psiquiàtric.

 Glengarry Glen Ross
Glengarry Glen Ross
Foley, James , Pacino, Al , Lemmon, Jack , Baldwin, Alec  
Barcelona : Vértice, DL 2007

Narra les agitades vides d'uns agents immobiliaris de Chicago que intenten sobreviure en un món altament competitiu i un mercat en plena depressió. Tot i la situació, reaccionen sempre amb uns escrúpols i una solidaritat admirables.

 Tiempos modernos
Tiempos modernos
Chaplin, Charles , Goddard, Paulette , Chaplin, Charles , Goddard, Paulette  
[Paris] : MK2, cop. 2003

Charlot, un obrer de la indústria, acaba perdent la raó a conseqüència de l'estressant ritme de treball. Després de passar un temps a l'hospital és empresonat per participar en una manifestació, però aconsegueix recuperar la llibertat participant en un motí.

Disponible a eFilm

Torna a l'inici