Guies de lectura

Esports i cinema

Esports i cinema

Pel·lícules hi ha per tots els gustos. Però si el que més t'agrada és l'esport trobaràs que pots gaudir d'un munt de modalitats sense moure't del lloc i amb protagonistes molt variats.

Denzel Washington, Brad Pitt, Morgan Freeman, Matt Deamon, Hilary Swank... practiquen i viuen al voltant de l'ambient d'esports com boxa, futbol, futbol americà, beisbol o atletisme.

Data de creació: 07/11/2013

Última actualització: 22/01/2015

Futbol americà i altres esports USA

 Coach Carter
Coach Carter
Jackson, Samuel L. , Carter, Thomas  
Madrid : Paramount, 2005

Coach Carter és una barreja entre pel·lícula esportiva i una pel·lícula de denuncia social que critica, entre moltes altres coses, el sistema educatiu dels Estats Units.
Basada amb la vida real del entrenador de bàsquet Ken Carter. El 1999, va ser entrenador del Institut Richmond de California, encara que el seu equip portava catorze victòries consecutives, va decidir que els jugadors no disputarien els dos partits següents, sinó que degut al seu baix nivell acadèmic és dedicaria a estudiar per als exàmens trimestrals.
 

 Jerry Maguire
Jerry Maguire
Cruise, Tom , Crowe, Cameron , Zellweger, Renée , Gooding, Cuba,  
Madrid : Columbia Tristar, DL 1997

Jerry Maguire és un dels millors homes de SMI, una agència dedicada a la promoció d'esportistes. Tot és perfecte fins el dia que pensa que les persones són més importants que els diners. Llavors  tot canvia: és relegat i abandonat pels seus amics.
En aquest moment arriba el més difícil: ha de  començar de 0 com a jugador de futbol americà
 

 Somos los mejores
Somos los mejores
Herek, Stephen , Estevez, Emilio  
[Madrid] : Buena Vista, DL 2002

Gordon Bombay (Emilio Estevez) és un advocat condemnat a fer treballs socials per ordre del jutge. La seva tasca serà la d'entrenar un equip de hoquei infantil. Lluny d'esdevenir un càstig, aquesta nova feina donarà sentit a la seva vida, que es veurà transformada per una nova visió de la seva escala de valors.

 Titanes
Titanes
Boaz, Yakin , Washington, Denzel , Patton, Will  
[S.l.] : Disney Entertainment, DL 2004

Què pot passar quan es barregen l'esport i els conflictes racials? Denzel Washington interpreta el nou entrenador d'un equip de futbol americà que es troba  dividit per culpa del racisme. El seu objectiu serà fer dels nois un gran equip, amb sentiment d'unitat, obviant el color de la pell de cadascú.

 Un Domingo cualquiera
Un Domingo cualquiera
Pacino, Al , Diaz, Cameron , Quaid, Dennis , Stone, Oliver  
[S.l.] : Warner Bros, cop. 2000

Tony D'Amato es l'entrenador dels Miami Sharks, un del equips punters de la AFFA (Associació de Franquícies de Futbol Americà). Però els dos últims campionats que han guanyat van ser fa 4 anys. Ara l'equip està lluitant, després de tres derrotes consecutives amb un descens d'afluència de públic a l'estadi i uns jugadors que van envellint, especialment el quarterback de 39 anys Jack "Cap" Rooney, que s'aferra desesperadament al que li queda com a jugador. Fora del camp, D'Amato té que fer front al fracàs del seu matrimoni i al fet de no poder tenir fills i va de camí a enfrontar-se amb Christina Pagliacci, la jove presidenta i copropietària del equip, algú que té una visió molt diferent del esport.

 Un Sueño posible
Un Sueño posible
Hancock, John Lee , Bullock, Sandra , MacGraw, Tim , Aaron, Quinton  
Madrid : Warner Bros., DL 2009

Sandra Bullock i Quinton Aaron protagonitzen la increïble història del jugador de futbol americà Michael Oher; basada en fets reals, Un sueño posible narra com la típica família americana acull a casa seva un jove sense recursos: Michael Oher . Mica en mica s'adonaran del seu gran potencial com a esportista, i ajudaran a l' afroamericà a ser el nou puntal de l'equip de futbol americà de l'institut.
Guanyadora d'un Òscar a la Millor Actriu per Sandra Bullock
 

Torna a l'inici