Guies de lectura

Una collita de cinema

Una collita de cinema

Selecció de pel·lícules al voltant del vi i les vinyes.

“In vino veritas” Plini el Vell

“El vino y el cine son dos productos que maduran en la oscuridad para salir a la luz” Bernardo Sánchez

Et convidem a tastar el maridatge entre vi i cinema per acompanyar el menú del MOST: Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava del Penedès i el Priorat  El vi ha estat un licor desitjat i lloat des de l’inici dels temps. (Charles Baudelaire, Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Rosalía de Castro, o el poeta xinès Li Po, entre d’altres, n’han glossat les seves meravelles. Però, i els cineastes? Quina ha estat la presència del vi en el cinema?  

 

Data de creació: 23/10/2017

Última actualització: 27/11/2019

Seccions de la guia

 Blood & wine
Blood & wine
Rafelson, Bob , Nicholson, Jack , Dorff, Stephen , Caine, Michael  
L'Hospitalet de Llobregat : Sogedasa, DL 1999

Una pel·lícula indispensable pels amants del cinema negre. El film protagonitzat per Jack Nicholson barreja el negoci de la importació de vi a Miami amb un robatori refinat.

 El Secreto de Santa Victoria
El Secreto de Santa Victoria
Quinn, Anthony, , Magnani, Anna, , Lisi, Virna, , Wright, Teresa, , Mitchum, Robert, , Anderson, Judith , Curtis, Jamie Lee , Peck, Gregory, , Alexander, Dean , Kramer, Stanley, , Walsh, Raoul, , Newell, Mike  
[Madrid : Tiempo, 2012]

Una patrulla nazi arriba a un tranquil poble del nord d'Itàlia, famós pel seu deliciós vi, per requisar milions d'ampolles de la preuada beguda. Els habitants del poble i el seu alcalde –amic de la beguda- les intentaran amagar.

 Encadenados
Encadenados
Bergman, Ingrid, , Grant, Cary, , Hitchcock, Alfred,  
Barcelona : Filmax, DL 2001

El mestre del suspens, Aldred Hitchcock, va amagar la clau del misteri d’aquesta pel·lícula en una ampolla de Pommard del 1934.

Torna a l'inici