Guies de lectura

Emma Vilarasau en 30 obres de teatre

Emma Vilarasau en 30 obres de teatre

Formada a l'Institut del Teatre de Barcelona, la trajectòria teatral d'Emma Vilarasau (1959) inclou més de quaranta interpretacions des del seu debut l'any 1982 de la mà de Carme Porticelli al Teatre Lliure amb l'obra "Món, dimoni i carn" de Maria Aurèlia Capmany. Ha participat en sèries televisives com "Majoria absoluta", "Nissaga de poder" o "Ventdelplà", entre d'altres. A la pantalla gran l'hem pogut veure en les pel·lícules "Els sense nom", "Para que no me olvides", "Desclassificats", "Cruzando el límite", "La fossa" o "La febre d'or".

Entre els guardons que ha rebut l'actriu destaquem el premi Zapping 2006 a la millor actriu de televisió per "Ventdelplà",  el premi a millor actriu del WorldFest-Houston International Film Festival l'any 2013, el premi Max a millor actriu de teatre l'any 2014, el premi D'Honor del Festival Zoom 2014 a la seva trajectòria televisiva i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 2015 que se sumen al Premi Nacional de Cultura 2017. 

Et proposem un recorregut per 30 d'obres que ha protagonitzat Emma Vilarasau al llarg de la seva carrera teatral. Ens hi acompanyes?

Data de creació: 15/06/2017

Última actualització: 06/04/2021

Et recomanem


 Camí d'anada i tornada: inspirat en els personatges reals d'Ella Maillart i Annemarie Schwarzenbach
Camí d'anada i tornada: inspirat en els personatges reals d'Ella Maillart i Annemarie Schwarzenbach
Barderi, Montse , Vilarasau, Emma  
Barcelona : Columna, 2017

L'actriu Emma Vilarasau i l'escriptora i periodista Montse Barderi han publicat la novel·la "Camí d'Anada i Tornada". Inspirada en fets reals, segons les autores és un homenatge a la carta, a la correspondència i a les dones a partir de grans temes com l'antibel·licisme, el sentit del viatge com a experiència transformadora, les relacions íntimes profundes i atípiques, les segones oportunitats i, especialment, la necessitat de mostrar la mateixa ànima i vèncer la solitud. 

La història s'articula a través de la correspondència entre dues dones extraordinàries del segle XX: Annemarie Schwarzenbach i Ella Maillart. Annemarie Schwarzenbach va ser una doctora en filosofia, arqueòloga, periodista, fotògrafa i novel·lista suïssa, coneguda sobretot per la seva faceta d'escriptora de viatges. Ella Maillart també era escriptora de viatges i fotògrafa suïssa.

Estem a la dècada dels quaranta del segle XX a l'estat estatunidenc de Connecticut. Dues amigues han fet un viatge de Suïssa a Kabul l’any 1939 en període d'entreguerres a bord d'un Ford 18CV. Un any després, arran de la mort del seu pare, l'Annemarie escriu una carta demanant ajuda a l'Ella. Aquesta viu a l'Índia des de fa algun temps i respon immediatament als precs de la seva amiga. Unides per un vincle inexplicable, intens i profund, descobrirem en les seves cartes dues maneres de veure el món i d'entendre la guerra.

La versió teatral de la novel·la es podrà veure als escenaris catalans l'any 2018 si les previsions s'acompleixen sota la direcció de Fernando Bernués i amb la mateixa Vilarasau interpretant el paper d'Ella Maillart. L'esperarem en candeletes.

Torna a l'inici