Fons especials

Fons especialitzat en fotografia

La Biblioteca Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles ofereix un fons especialitzat en Fotografia.

Partint de l'objectiu d'assolir una bibliografia bàsica, el fons ha anat creixent amb uns criteris d'adquisició basats en la qualitat, la diversitat i la presència destacada de la fotografia catalana en general i barcelonina en particular.

S'han volgut cobrir les diferents disciplines fotogràfiques amb una especial atenció al fotoperiodisme, però també la fotografia artística, arquitectònica, comercial, de moda, així com les darreres tendències en fotollibres, tècniques digitals i fotografia mòbil s'han anat creant un lloc en la col·lecció.

En els darrers anys el fotollibre ha esdevingut un dels vehicles d'expressió més important per a la creació fotogràfica contemporània i ha obert un nou camp on experimentar nous llenguatges i processos de treball. Es tracta de llibres on les fotografies han estat editades amb una intencionalitat narrativa equiparable a la literatura i el cinema. A la Biblioteca s'han anat incorporant els fotollibres clàssics més valorats així com les noves tendències d'artistes emergents.

Al voltant d'aquesta especialització en fotografia, la biblioteca organitzarà periòdicament tallers, exposicions, xerrades i altres activitats relacionades amb aquest tema.

En aquesta guía podeu consultar una selecció del nostre fons de fotollibres:

 

 

Imatge:© Jordi Casañas

Temes: Fotografia
Etiquetes: fotògrafs, tècniques fotogràfiques, fotoperiodisme