Fons especials

CENTRES D'INTERÈS:

FIL i AGULLA

- Cerdanyola del Vallès. Biblioteca Central
CENTRES D'INTERÈS: <p>FIL i AGULLA</p>

QUÈ ÉS?

El centre d’interès Fil i Agulla és el fons especial que posa a disposició dels usuaris documents específics en costura, patronatge, moda, tècniques de confecció i teixit a mà com ganxet, mitja, macramé, punt de creu, patchwork,...

ONES TROBA?

Aquest espai està situat a la planta –1. Els documents són f à c i l m e n t identificables amb els pictogrames de colors i classificats per diferents tipus de labors.

QUÈ HI HA?

En aquest centre d’interès hi trobareu tots aquells documents que facin referència a la moda, tendències, teixits, confecció, projectes i idees en diferents tècniques de labors teixides a mà, amb telars i màquines de cosir.

 

MODA
 
MITJA
Documents que parlen de la història de la moda, la seva evolució, els diferents estils d’època i actuals, així com les tendències més innovadores, els sastres i modistes més prestigiosos de les passarel·les més importants del panorama mundial.
 
Dos agulles i una mica de llana és el que necessites per començar a teixir. En aquesta secció hi trobaràs documents on t’expliquen els diferents punts i estils, propostes per a totes les èpoques de l’any i projectes de tots els nivells.
PATRONATGE I COSTURA
 
GANXET
Aquesta secció està especialitzada en tots aquells projectes de confecció de vestuari, independentment del teu nivell. Si vols aprendre a cosir, aquesta és la teva prestatgeria.
 
Dins d’aquesta prestatgeria trobaràs documents amb patrons, guies, cursos per aprendre i noves tendències d’aquesta modalitat de teixir, amb llana o “trapillo”. També podràs trobar noves tècniques i punts com el knooking o el ganxet tunisià. Sense oblidar els amigurumis!
PATCHWORK I BRODAT
 
ALTRES LABORS
Has vist tot el que es pot fer en patchwork o brodat? Bosses, mantes, quadres, samarretes i tot allò que puguis imaginar. Si tens inquietud i vols aprendre o perfeccionar la teva tècnica, aquesta és la teva secció.
 
En aquest apartat tenim els documents d’altres tècniques com les puntes de coixí, el macramé, el punt de creu...
REVISTES
 
 
A la planta 0 de la biblioteca podràs consultar i agafar en préstec les revistes de labors, amb els seus patrons i suplements.
 
 

 

LABORS

Tens un estil de vestir propi i particular? Vols canviar la decoració de casa teva? T’agrada fer regals únics i personalitzats? Tot això i molt més ho pots fer amb les teves mans! Al centre d’interès Fil i Agulla de la BCC trobaràs idees i projectes actuals per cosir i teixir tot allò que et proposis. A més, aquestes activitats són beneficioses per la nostra salut física i mental i ajuda a desenvolupar les àrees sensitiva i visual. A què esperes?

 

INTERÈS

Blogs i webs especialitzats

 

Temes:
Etiquetes: