Fons especials

Fons especial Lluís Ferran de Pol - Arenys de Mar. Biblioteca Pare Fidel Fita
Fons especial Lluís Ferran de Pol

Lluís Ferran de Pol va néixer a Arenys de Mar l'any 1911. Es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona. La seva tasca literària va ser aviat reconeguda com ho demostra el premi atorgat a Els hereus de Xanta als Jocs Florals d'Arenys de Mar l'any 1934, presidits per Joaquim Ruyra, o el premi Narcís Oller atorgat per la Generalitat de Catalunya, per l'obra Tríptic, l'any 1937. Va participar al front d'Aragó i a la batalla de l'Ebre. Es va exiliar l'any 1939 a Mèxic des d'on va tornar a Arenys l'any 1948, on continuà exercint d'advocat i portant una vida literària molt activa. Va morir l'any 1995 a Arenys de Mar.

El fons Ferran de Pol és important per l'estudi de la nostra cultura i molt valuós per entendre què va representar per a molt catalans, l'exili i el seu pas pels camps de concentració.

Conté escrits originals de Ferran de Pol així com articles periodístics publicats a Mèxic (El Nacional) i Catalunya (Tele-Exprés, La Vanguardia Diari de Barcelona El Maresme, Tele-Estel,...), fotografies personals, correspondència amb alguns dels escriptors més coneguts contemporanis seus (interessant la mantinguda amb Xavier Benguerel, Salvador Espriu, Joan Oliver o Joan Triadú, entre altres) i també ressenyes i comentaris crítics sobre la vida i l'obra de Lluís Ferran de Pol. Forma part d'aquest fons la revista Quaderns de l'exili que ell va fundar juntament amb Joan Sales. Es troba en aquest fons documentació escrita de la seva esposa Esyllt T. Lawrence. Interessant la documentació de la seva col·laboració a la revista arenyenca Vida Parroquial, amb una secció per als infants.

Forma part del llegat la biblioteca personal de Lluís Ferran de Pol i de la seva esposa Esyllt T. Lawrence. Una biblioteca de contingut literari i polític i amb un bon nombre de llibres gal·lesos que està incorporada al fons general de la Biblioteca.

També podeu consultar l'especial realitzat per l'Ajuntament per commemorar el centenari del naixement de Lluís Ferran de Pol per obtenir més informació.

Temes: Literatura
Etiquetes: ferran de pol