Fons especials

Fons per clubs de lectura - Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
Fons per clubs de lectura

L'any 1994 l'aleshores Servei de Cultura de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat van dissenyar un programa de lectura especialment dirigit a les dones al qual es va incorporar, mitjançant un conveni, l'Ajuntament de Badalona l'any 1995.

En aquells moments, i en anys successius, es va adquirir un fons amb la finalitat principal de fomentar l'hàbit de la lectura entre un col·lectiu amb el que fins aleshores no s'havia treballat, el de les dones. Aquests fons es van acollir sota la denominació DO (de dones) i es van destinar a proveir els tallers de lectura, en principi a Can Casacuberta i més tard a la resta de biblioteques de Badalona.

 

Actualment el fons destinat a Clubs de Lectura consta de 235 títols, en castellà i català, que, a més de cobrir les necessitats dels Clubs de Badalona, s'ha convertit en un recurs de cooperació amb altres biblioteques, associacions i entitats interessades en desenvolupar activitats literàries per fomentar la lectura.

Dels quasi 6.000 exemplars d'aquest fons especial la majoria són novel·les però també hi trobem biografia, poesia, teatre i filosofia.

Temes: Literatura
Etiquetes: