El diari d'Eva Heyman al Club del Llibre
El diari d'Eva Heyman al Club del Llibre

L'escriptor Vicenç Villatoro, que ha escrit el pròleg de la versió catalana del diari d'Eva Heyman ("He viscut tan poc!") i la seva traductora, Aurora Ballester, parlaran el dijous 1 de desembre a les 19 h., a la Biblioteca Central de Terrassa, d'aquest singular llibre, comparable al Diario de Ana Frank.

Eva Heyman (Oradea, 13 de febrer de 1931- Auschwitz-Birkenau, 17 d'octubre de 1944) Eva Heyman és per a la ciutat d'Oradea, el que Anna Frank és per a Amsterdam i el món. Dues adolescents jueves, cadascuna de les quals escriuen i mantenen un diari, mentre el món estava canviant arrel de l'ocupació nazi. Totes dues van morir en un camp de concentració, Eva a Auschwitz i Ana a Bergen-Belsen. Però els dos diaris són molt diferents. El diari de l'Eva és curt però molt intens. No va viure amagada com l'Anna. Va viure el dia a dia de la ciutat i la deshumanització que poc a poc va anar patint la seva família i ella mateixa. Un procés lent cap a l'infern. Tot i així, el diari de l'Anna Frank és mundialment conegut i la història de l'Eva es presenta just araper primera vegada en català. Una franquesa i una emotivitat que arribaran a tots els lectors.

Aquesta activitat s'emmarca dins del Club del llibre, cicle de trobades amb escriptors promogut per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diverses editorials.

12/12/2016 09:00h