"100 metros", no rendir-se davant l'esclerosi múltiple

Aquests dies podeu veure als cinemes la pel·lícula "100 metros", una història de superació personal amb un alt nivell humà i emocional.

 

 

 

El film, estrenat el passat 4 de novembre, és el primer llargmetratge de Marcel Barrena, i està basat en la vida de Ramón Arroyo, un publicista madrileny a qui li diagnostiquen esclerosi múltiple i li diuen que, molt probablement, al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. Ramón va decidir plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta: una ironman.

Sinopsi:
En Ramón (Dani Rovira), pare de família, viu apassionat per la seva feina fins que un dia el seu cos comença a fallar. Li diagnostiquen esclerosi múltiple i tots els pronòstics indiquen que al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón decideix plantar cara a la vida i s'inscriu en una ironman (3,86 km nedant al mar, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa), la prova esportiva més dura del planeta. Amb l'ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, en Ramón comença un peculiar entrenament en què lluitarà contra les seves limitacions, per demostrar al món que rendir-se no es mai una opció.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Marcel Barrena
Producció executiva: Carlos Fernández, Laura Fernández i Adrià Monés
Intèrprets: Dani Rovira (Ramón), Karra Elejalde (Lucas), Alexandra Jiménez (Inma), Maria de Medeiros (Noelia), Gael Díaz (Borja), David Verdaguer (Mario), Andrés Velancoso (entrenador de gimnàs) i Clara Segura (dra. Berta)
Director de fotografia: Xavi Giménez

. fitxa a Filmaffinity

La pel·lícula és una producció de Filmax Entertainment, amb la col·laboració de TV3.

Pel·lícula no recomanada a menors de 12 anys.

Realisme

100 metros ha estat filmada amb l'assessorament de Ramón Arroyo, i també amb la col·laboració de diversos malalts d'esclerosi i de malalties degeneratives, com el que fan d'extres. L'Institut Guttman ha participat decisivament en aquest projecte. De fet, la pel·lícula està dedicada a totes les persones que viuen amb esclerosi múltiple i pretén donar visibilitat als afectats per aquesta malaltia, que sovint tenen molts problemes per la incomprensió que pateixen.

Funciona

100 metros és una obra que funciona amb els paràmetres de les pel·lícules del seu tipus. Diuen que aquestes pel·lícules són decisives com a suport a les persones que afronten una malaltia d'aquest tipus, tot i que en el fons no deixa de retratar casos excepcionals que no es corresponen en absolut a les vivències de la majoria dels afectats. El guió parteix d'una història molt potent, i sap treure molt bon profit d'aquest capital. En la relació entre el protagonista i el seu sogre en ocasions cau en certes estridències, exagerant els aspectes còmics de la relació. Però globalment la pel·lícula respon a allò que el director pretenia, amb un final absolutament previsible i un recurs continu a la llàgrima fàcil. I assoleix allò que era previst: commoure el lector, amb una història clàssica de superació personal a través de l'esport. I la història queda reforçada, òbviament, pel fet que parteix de fets reals.

Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

 

10/11/2016 11:00h